onsdag 7. juni 2023

Dag 7 - 07. juni 2023

Jerome stilte selvfølgelig opp med en delikat frokost. Han hadde bl.a. kjøpt inn "Gateau Nantes' hos bakeren om morgenen. Denne kaken hadde han snakket om kvelden før. Alt var veldig på stell. Jerome fikser opp og Stephanie har hjemmekontor.

Vi satte opp farten fra morgenen av, for vi ville nå 'Passage du Gois' i tide. Dette er en vei over til øya Noirmoutier som kun er åpen ved lavvann. Underveis så vi mye aktivitet i fiskerihavnene. Mange traktorer med båter på tilhengere kjørte rundt om kring. Det fanges mye blåskjell, østers og annen sjømat her.

Turen over 'Passage du Gois' var en opplevelse. Veien var ennå fuktig etter at vannet trakk seg tilbake. Det var mange folk ute som lette etter sjømat.

Tilbake fra øya syklet vi over en høy bro. Kom detter inn i en skog som vi fulgte helt til Notre-Dame-de-Monts.

Spiste middag på restaurant der to av følget valgte en svær porsjon 'Moules frites'; blåskjell med pommes frites. Det smakte visst veldig godt...

Sykkelruten er fremdeles rimelig godt merket, men det er veldig greit å ha med kart i tillegg. Vi sykler delvis på vei og delvis på egne traséer, delvis på asfalt og delvis på fint og fast grusdekke. Syklene er veldig støvete etter hvert, men de fungerer greit fremdeles.

Dagens tall: 55 km, 15,9 km/t, 3 t 27 min


Sykkelkunst



Nærbilde av en 'fiskehytte' som ble omtalt i går.


Her selges østers, blåskjell og annen sjømat. 


Typisk fiskehavn ved lavvann.




Informasjon om tidevannet før en begir seg ut på 'Passage du Gois'


Kommer tidevannet for brått på må en klatre opp hit og vente...




Fra passeringen 


Vannet begynner å stige igjen 


Lokal vedkunst




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar